Na het 'geweld' van Corvus Corax zaterdagavond herademde de festivalweide van Na Fir Bolg zondagnamiddag. The Popes gaven nog eerst wel een stevige set weg maar 't Kliekske, Eva Deroovere en Zjef Vanuytsel zorgden voor een heerlijke afsluiter.

Het optreden van The Popes kreeg nog iets extras toen een fan uit het publiek, het podium opklauterde en met toestemming van The Popes achter de drums kroop.

De populariteit van Eva Deroovere neemt met elke passage op Na Fir Bolg nog altijd toe. Haar optreden is zowaar een aaneenschakeling geworden van hits: Fantastig toch, Orpheus, De Jager, Zoals in dat ene liedje, DE Keizer van de nacht... ze passeerden allemaal de revue. Ook nummers uit haar nieuwe plaat 'Mijn huis' gingen er bij het dankbare publiek in als zoete broodjes.

Met Orpheus heeft ze de perfecte meezingklassieker gevonden waarop ze samen met het publiek heel wat variaties van 'tututututu' kan uitwerken. Zelfs haar mix van nederlandstalige en franstalige nummers kan het publiek smaken: heerlijke Chocolat trouwens.

Zjef Vanuytsel mocht Na Fir Bolg echt afslutien met oude en nieuwe nummers.  Dit jaar waren er iets minder folkfans.

Foto's Frans geens / Nnieuws.